Waterbedden

Wat een waterbed kan doen voor je gezondheid:

 • Gedaan met z.g. “lage rugklachten.
 • Een meer ontspannen slaap.
 • Verzachting voor pijnlijke spieren en gewrichten.
 • Volkomen stofvrij. De uitkomst voor allergische personen.
 • Makkelijk in onderhoud.
 • Voorkomt doorligwonden bij bedlegerige patiënten.
 • Gezond slaapoppervlak voor astmapatiënten.
 • Vermindert stramheid bij het opstaan.
 • Snelle diepe slaap. verminderd het woelen en nachtelijk opstaan.
 • Verlicht spanning.

Wat zegt de dokter:

Rugpijn:

Wanneer de benen enigszins hoger liggen dan de rest van het lichaam, wordt de wervelkolom minder belast. Door de warmte en de steun in de lenden kunnen de spieren zich ontspannen.

“Een waterbed is de enige manier om de rugspieren te kunnen ontspannen” verklaarde Dr. Gaylen Johnson, Fresno, Californië.

“Aan mensen met lagere rugklachten zou ik zonder aarzelen een waterbed aanbevelen. Genezen doet men niet, maar de pijn wordt zoveel draaglijker” volgens Dr. James Saunders, Ontario Medical Association.

Slaaploosheid:

“Mensen die al jarenlang slecht slapen, hebben baat bij een waterbed omdat het inslapen zoveel makkelijker gaat.

Men slaapt met slechts een minimum aan medicatie. De slaapperiodes zijn langer, men beweegt minder en wordt minder vaak wakker tijdens de nacht.

Diegenen die slapen op een waterbed voelen zich bij het ontwaken heel wat beter uitgerust.” aldus DR. M.V. Kline in “The Journal of the American Society of Psychosomatic Dentistry and Medicine”.

Allergieën:

Dr. William F. Morgan, een arts uit Arizona die gespecialiseerd is in allergieën en astma bij kinderen, beveelt waterbedden aan voor het uitschakelen van symptomen die voortvloeien uit huishoudelijk stof en huismijt en schat dat 10 to 20% van zijn patiënten op waterbedden slapen. Ook zegt hij dat de meeste allergie-specialisten nu waterbedden aanbevelen voor bepaalde patiënten.

Artritis:

De gelijke verdeling van het lichaamsgewicht vermindert de druk op de voornaamste gewrichten die ontstoken zijn of aangetast zijn door diverse vormen van artritis.

Dr. Daniel Silver, een orthopedist uit Santa Monica Californië, aan het woord: “Ik behandel één van mijn patiënten voor osteoartritis een aandoening van de tussenwervelschijven.

Ik schreef hem een programma voor met aangepaste lichaamsoefeningen en bepaalde medicijnen. Ik heb er ook op aangedrongen dat hij zich een waterbed zou aanschaffen.

Binnen de week was zijn rugpijn in die mate verbeterd dat hij nog slechts zelden medicijnen nodig had.”

Geriatrie:

“Waterbedden betekenen een belangrijke stap voorwaarts in de behandeling van paraplegie, beroerte, letsels aan de wervelkolom en geriatrische problemen.

Verder vereenvoudigen ze de taak van het verplegend personeel en herleiden het ongemak van de patiënt tot een minimum”, aldus Dr. Donald Laub die verbonden is aan Stanford University Medical Centre.

Bij een persoon die gedurende langere tijd in bed moet blijven of afhankelijk is van een rolstoel, wordt extra druk uitgeoefend op bepaalde delen van het lichaam.

Doorligwonden bij chronische ziekten komen in 10 tot 30% van de gevallen voor. Bij oudere patiënten echter, van zestig tot zeventig jaar, komen dergelijke letsels in 60% van de gevallen voor.

Verminderde druk op de bloedvaten die uitmonden in de huid vermindert in aanzienlijke mate de drukpunten en bijgevolg ook de wonden.

Doorligwonden:

Het Journal of the American Medical association publiceerde een studie uitgevoerd in het Easter Seal Rehabilitation Center of Eastren Fairfax Country in Bridgeport, Connecticut. Vijfhonderd patiënten sliepen gedurende drie jaar op waterbedden. Geen enkele ervan vertoonde decubitus wonden (doorligwonden) en diegenen die er vroeger last van hadden, begonnen veel sneller te genezen dan algemeen verwacht. waterbedden vormen een belangrijk element in het voorkomen en behandelen van doorligwonden omdat er 65% minder druk uitgeoefend wordt op de kritieke punten dan bij een gewoon bed. Ook bij brandwonden patiënten bied een waterbed de oplossing. Op een gewoon bed wordt het lichaamsgewicht geconcentreerd op de drukpunten met de nadelige gevolgen nadien.

Zwangerschap en Bevalling:

“Waterbedden zijn ideaal voor zwangere vrouwen omdat ze op hun buik kunnen rusten waardoor de druk vermindert die de baarmoeder uitoefent op de aorta.

Het gebruik van waterbedden is ook gunstig tijdens de weeën, waarbij de vrouw een nagenoeg foetale houding aanneemt (zijdelings, met opgetrokken benen)” Robert Goodlin, Associate Director of Obstetrics, Valley Medical Centre in San Jose, Californië.

Algemeen

Slapen op een waterbed: De feiten

  • In de Verenigde Staten slapen meer dan 25 miljoen mensen op een waterbed.
  • Waterbedden worden al sedert 1851 gebruikt voor medische toepassingen toen William Hooper een waterbed ontwierp voor minder validen.
  • De nieuwe waterbedden hebben hetzelfde uitzicht en afmetingen als een gewone matras en men kan bedlinnen gebruiken van dezelfde standaard afmetingen. Men kan een hoofdeinde monteren aangepast aan de rest van de slaapkamer.
  • De matrassen zijn vervaardigd uit een duurzame vinyl, die soepel en stevig is. Bij een eventuele lek sijpelt het water slechts in kleine hoeveelheden weg en bovendien blijft het staan in de veiligheidsvoering. De lek kan ook zonder probleem hersteld worden.
  • De matrassen zijn standaard gestabiliseerd.
  • Het gewicht per cm2 van een waterbed bedraagt minder dan van een koelkast. Daarom kunnen waterbedden in ieder normaal huis geplaatst worden.
  • Alle verwarmingselementen voldoen aan de C.S.A./U.L. veiligheidsnormen.
  • Twee eenpersoonsmatrassen met afzonderlijke verwarmingselementen in hetzelfde bed vormen geen enkel probleem
  • Waterbedden kan men eenvoudig vullen of laten leeglopen met behulp van een gewone tuinslang. Bij het vullen moet deze helemaal rein zijn
  • Door het toevoegen van een volkomen schadeloos product blijft het water zuiver.
  • Door vinyl reiniger te gebruiken om de 2 a 3 maanden blijft u matras lang soepel.

Voor verdere vragen kan u steeds onze winkel contacteren voor gratis professioneel advies

De voordelen

N

Gedaan met rugklachten

N

Een meer ontspannen slaap

N

Volkomen stofvrij

Jaar garantie

Verschillende modellen